Goedvolk slaat slag met groot belang in bedrijfsportfolio TNO
TNO en First Dutch hebben de overeenkomst getekend op basis waarvan de meerderheid van de aandelen van TNO Bedrijven BV door TNO wordt verkocht aan First Dutch, het innovatieplatform van ondernemer Peter Goedvolk. De daadwerkelijke overdracht zal plaatsvinden na goedkeuring door de ACM. Door dit strategische partnership wordt de financiële en commerciële slagkracht van TNO Bedrijven verder versterkt.
TNO Bedrijven zal verder gaan onder de naam First Dutch Innovations.
“Met First Dutch Innovations krijgen zowel het huidige portfolio (27 bedrijven met ruim 1100 medewerkers) als startups toegang tot kapitaal en kennis. Zij kunnen daardoor effectief en succesvol starten en doorgroeien tot innovatieve bedrijven met impact in de markt. Met de opbrengst zal TNO de transfer van nieuwe technologie verder versterken waardoor het innovatie-vliegwiel wordt versterkt”, aldus Paul de Krom, CEO van TNO.
the ROOM heeft TNO, en haar adviseur Vondel Finance, van start tot finish geassisteerd bij het bouwen, managen en closen van de dataroom. Van het bedenken van een taylor made structuur tot het instellen van de rollen en rechten. Mede dankzij de prettige samenwerking tussen de adviseurs is het project binnen de deadline afgerond.