Legal tech zorgt voor een flinke (r)evolutie in de juridische dienstverlening. Hoewel sommigen vrezen dat technologie de mens gaat overrulen, is Marije van Akkerveeken, CEO van the ROOM, er juist van overtuigd dat technologie en menselijke vaardigheden elkaar aanvullen en versterken.

Synergie tussen legal tech en menselijke vaardigheden

Technologie kan een heleboel wat een mens niet kan, in elk geval met een snelheid die wij mensen nooit kunnen behalen. Spannend? Welnee! Terwijl technologie saaie repetitieve taken afhandelt, kun jij als juridische professional je concentreren op complexe strategische vraagstukken die veel vragen van je creativiteit, je ervaring en je diepgaande juridische kennis. Dat maakt je werk een stuk leuker, als je het mij vraagt. Die synergie tussen mens en technologie resulteert in een hogere kwaliteit van je dienstverlening.

Meer tijd voor je cliënten

Met tijdbesparende technologieën kunnen jij en je medewerkers meer tijd besteden aan persoonlijke interactie met cliënten. Een luisterend oor, het begrijpen van de unieke behoeften van elke cliënt en het bieden van op maat gemaakt juridisch advies, dat zijn nou precies van die talenten waar technologie veel minder van bakt dan wij mensen. Zo wordt jouw werk leuker en je cliënt blijer, wat wil je nog meer?

Innovatie en strategie

Als je meer tijd hebt, kun je ook wat van die tijd gebruiken om te innoveren. In plaats van een beetje multomappen – al dan niet in de digitale variant – door te spitten, kun je werken aan het ontwikkelen van nieuwe strategieën en benaderingen om complexe juridische uitdagingen aan te pakken. Daar gaat je hart een stuk sneller van kloppen dan van dat saaie gedoe.

Strategisch-juridisch advies

Kortom, dankzij slimme software krijg je weer tijd om op strategisch-juridisch niveau te adviseren. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat is waar ik gelukkig van word. Dankzij legal tech worden risico’s en kansen inzichtelijk én word je als jurist weer strategisch adviseur.

Klaar voor de toekomst?

Bij the ROOM begrijpen we dat legal tech een onmisbaar onderdeel is van de toekomst van de juridische wereld. Onze oplossingen combineren technologie en expertise om advocatenkantoren te helpen bij elke stap van het proces. Wil je meer weten over legal tech en hoe het jouw kantoor kan transformeren? Neem dan contact met ons op. We kijken er naar uit om met je in gesprek te gaan!

Wel nieuwsgierig, maar nog geen concreet vraagstuk? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse mailing met nuttig tips over het verbeteren van jouw due diligence-proces of volg onze LinkedIn-pagina.