De spanning op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van 2022 verder toegenomen, bericht het CBS. Tegelijkertijd overstijgt het aantal M&A-deals het pre-corona niveau. Daar zijn mensen voor nodig, veel mensen. In deze blog vertelt Otto Wilten, partner bij the ROOM, hoe je je resources efficiënter in kunt zetten door een deel van het werk door software te laten uitvoeren.

Werkdruk

Met 133 vacatures per honderd werklozen kun je wel zeggen dat er sprake is van een recordkrapte op de arbeidsmarkt. Wie denkt dat het einde in zicht is, komt bedrogen uit. Volgens het Centraal Planbureau houdt deze situatie nog wel even aan. Tegelijkertijd blijft de wereldwijde vraag naar M&A hoog. Dat wringt, en dat merken wij ook bij onze klanten. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig bij een groot bedrijf in de transport- en logistieke sector. De CFO heeft zijn Finance-team goed op orde, maar zij kunnen de werkdruk amper aan. Naast het werk waar ze normaliter al een fikse dagtaak aan hebben, zijn ze nu ook druk bezig met de voorbereidingen van het overnameproces. Dat zorgt voor enorm veel stress en dat is waarom wij zijn ingeschakeld tijdens dit traject.

Een besparing van miljoenen euro’s

Naast dat we een coördinerende rol vervulden, hebben we de hele dataroom gefaciliteerd en met behulp van kunstmatige intelligentie de contracten geclassificeerd en de belangrijkste risico’s geanalyseerd. Zo kon het management team zich volledig op de inhoud focussen. De volgende vraag was natuurlijk welke risico’s je accepteert en welke je nader wil onderzoeken. Vloeit er geen bloed uit? Dan is het inschakelen van een advocaat overbodig. Is de impact mogelijk groot, dan zal de CFO besluiten daar alsnog een advocaat op te zetten. Door het bulkwerk door software uit te laten voeren, betekent dat niet alleen dat de advocaten kunnen doen waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden, het scheelt je onderaan de streep ook nog eens fink wat euro´s.

Nieuwsgierig?

Door de juiste virtuele en menselijke professionals slim te combineren, is het vandaag de dag mogelijk om bij een M&A-traject een aanzienlijke kostenreductie te realiseren. Wil je daar graag meer over weten? Neem dan contact met ons op. We kijken er naar uit om met je in gesprek te gaan!