Skip links

Wat is je startpunt? Budget of risico?

In een pre-due diligence-fase wil je weten waar potentiële risico’s zitten. Advocaten van vlees en bloed beperken zich vanwege budgettaire redenen vaak tot de top tien contracten. Door software in te zetten verleg je de focus naar de risico’s. Zo weet je razendsnel waar de advocaat zich met z’n high-end juridisch advies op moet richten.

Lekker veilig. Voor jou of voor je advocaat?

Je gaat een (vendor) due diligence-traject opstarten en vraagt een advocaat om een quote. Zo’n vraag is natuurlijk een enorme blackbox, en de hoeveelheid werk voor de advocaat kan enorm uit de hand lopen. Om budgettaire redenen beperkt de advocaat dat traject vaak tot de top tien-contracten. Lekker veilig. Voor de advocaat. Als klant wil je liever dat de scope wordt bepaald door het potentiele risico’s en die hoeven helemaal niet in die top tien te zitten. Dat is nou juist waarom je high-end juridisch advies van een advocaat vraagt. Je wil weten welke afspraken zijn gemaakt, of juist niet zijn gemaakt, én waar mogelijke issues naar voren kunnen komen.

Niet de top tien, maar de risico’s centraal

Het wordt tijd dat advocaten de boel eens om gaan draaien. Nu is de situatie zo dat advocaten – mensen van vlees en bloed – weken- en wekenlang door allerlei (digitale) mappen vol documenten gaan. Het resultaat: een lijst met afspraken die de top 10 grootste omzet vertegenwoordigen. Als je dit routinematige werk door software laat doen, ben je binnen 24 uur klaar. Dan weet je écht waar de risico’s zitten en waar je mee aan de slag moet. Niet alleen in de top tien, maar bij al je klanten. Of leveranciers, of softwareproviders, of distributeurs, noem maar op. Met onze pre-due diligence-review kun je de scope van je (vendor) due diligence heel snel bepalen, en dat doen we op basis van de risico’s, niet beperkt op basis van budget. Waarom zou je repeterend, commoditized werk nog door mensen laten uitvoeren? De mogelijkheden die legal tech bieden, zorgen voor meer snelheid, nauwkeurigheid en lagere juridische kosten.

Lagere fee, vitalere juristen

Met onze first level of review bepalen we op basis van kunstmatige intelligentie heel precies en heel snel waar de advocaten zich in het (vendor) due diligence-traject op moeten toespitsen. Door zo efficiënt om te gaan met de middelen, daalt de fee voor de advocaten aanzienlijk. Bovendien kunnen advocatenkantoren hun aanstormende talenten op die manier in hun kracht zetten. Dankzij legal tech kunnen ook zij direct bezig met contracten analyseren, vergelijken en adviseren, in plaats van met dom uitzoekwerk aan de slag te gaan. Dat leidt weer tot vitale juristen en organisaties.

Meer weten?

Door slimme software in te zetten worden risico’s en kansen inzichtelijk én kan de jurist jou weer voorzien van dat high-end juridisch advies dat je nodig hebt. De mogelijkheden zijn er. Je hoeft ze alleen maar te benutten. Meer weten? Neem dan contact op.