Skip links

Busitalia & buzz

INVESTEERDER OX NEEMT BELANG IN ROLAN ROBOTICS

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Ox heeft een meerderheidsbelang genomen in Rolan Robotics, producent van robots voor de industrie. De voormalige dga en oprichter, Hans Stam, en twee managers van het bedrijf houden samen een minderheidsbelang.

Ox wil Rolan Robotics ondersteunen bij haar groeiambities en gaat ook investeren in het mkb-bedrijf, dat een omzet heeft van circa € 7 mln en 35 werknemers telt. ‘Verdergaande robotisering en bedrijfsautomatisering biedt veel potentie voor dit bedrijf, zegt Dirk Jan Renee, een van de drie partners van Ox. Volgens hem is Rolan Robotics, dat klanten heeft in onder andere de metaalverwerkende industrie en de agri- en foodsector, ‘zeer winstgevend’. De onderneming uit het West-Friese Zwaag heeft de afgelopen vijftien jaar klanten voorzien van circa 900 robotsystemen, waaronder veel lasrobots.

The ROOM heeft Rolan Robotics bijgestaan bij de voorbereiding van de virtuele dataroom. Mede door het efficiënt uitvragen, verzamelen en het verwerken van documenten en het inrichten van een virtuele dataroom hebben wij dit project gezamenlijk succesvol kunnen afronden. Wij kijken terug op een prettige samenwerking met beide partijen en adviseurs.