Skip links

M&A Made Simple

De combinatie tussen mensenwerk en software; daar zit onze kracht. Bij the ROOM draait alles om innovatie en het implementeren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software in het due diligence proces, maar ook bij andere aspecten van transactie processen. Samen met Legal Wing biedt the ROOM diverse legal tech oplossingen die het fusie- en overname proces aanzienlijk versnellen en verbeteren.

Nieuwe toekomst van M&A

Wij geloven in een nieuwe toekomst van M&A. Benieuwd hoe onze contract analytics tool naar contracten kijkt? Of hoe wij informatie razendsnel overzichtelijk weergeven? Of zoek je concrete tips over privacy wetgeving in combinatie met M&A? Lees snel verder, of download een van onderstaande factsheets.

Zo zorgen wij met behulp van software voor:

  1. het sneller doorlopen van een M&A traject
  2. het verlagen van de continue belasting van het management en andere betrokkenen
  3. een accurater en vollediger due diligence
  4. een efficiëntere en effectievere inzet van (juridische) adviseurs door routinematig en repetitieve werkzaamheden te automatiseren
contract analyse inzicht

Slimme M&A Tips

Verzamel efficiënt de juiste informatie

De aandeelhouders en het management die voornemens zijn (een gedeelte van) de onderneming te verkopen hebben veelal de wens om zo min mogelijk medewerkers te betrekken bij de beoogde transactie. Of het verzamelen van informatie ten behoeve van het opstellen van een information memorandum of een due diligence dient in een heel kort tijdsbestek plaats te vinden. E-discovery software biedt dan uitkomst. Deze software verzamelt de informatie die is opgeslagen binnen de omgeving van de onderneming en structureert deze.

Versnel en verdiep (vendor) due diligence

Contract analyse software levert een snel feitelijk inzicht in alle rechten en verplichtingen zoals opgenomen in de overeenkomsten in de virtuele dataroom. Een (vendor) due diligence rapportage die de basis vormt van het inhoudelijk advies van een juridisch adviseur. Benut de kans om alle overeenkomsten te analyseren, en focus direct op potentiële Red Flags. Zo is een due diligence proces met de inzet van artificial intelligence niet langer een langdurig en tijdrovend onderdeel van het transactieproces.

Weet waar de beste kansen liggen

Gedurende het M&A traject kan ook een inschatting worden gekregen van de waarschijnlijk meest geïnteresseerde koper(s) op basis van een analyse van hun activiteit in de virtuele dataroom. Ook dit is een legal tech oplossing die M&A trajecten verbetert. Er kan meer aandacht worden geschonken aan daadwerkelijke geïnteresseerde kopers, en anderen die slechts willen neuzen bij de concurrent kunnen in een vroeg stadium worden gedwongen om hun kaarten te laten zien. Zijn zij bereid een serieus bod neer te leggen of niet?

Onze partners

Denk jij dat jouw software ‘the best kid in town’ is? Overtuig ons dan! We werken graag aan de best mogelijke manieren om het legal landschap verder te verbeteren.

Neem contact op